Voortgezet onderwijs

In Grafisch Atelier Hilversum vind je een uitdagende proeftuin voor creatief ontwerpen, onderzoekend experimenteren en leren denken in oplossingen

Ons educatie programma sluit aan op de belevingswereld van leerlingen met thema’s en werkmethoden die een conceptueel en contextueel kader scheppen dat inspireert tot kunstzinnig onderzoek en visuele productie. Voor een enkele les, een serie lessen of een projectweek.


Met de hele klas: projectdag

Met de hele klas een halve dag aan de slag in het atelier. Aan het begin van het jaar om elkaar te leren kennen, of als onderdeel van een projectweek.

Bijvoorbeeld:

  • Het Gooisch Lyceum (HAVO 3) had een project dag waarbij het ging om samenwerking. Zo leerde de leerlingen op een creatieve manier elkaar kennen.
  • 82 leerlingen van het Willem de Zwijger College namen de hele werkplaats over voor workshops zeefdruk, monoprint en letterdruk.

Individueel: Get Skilled

Keuzevak moment of bijspijkeren. Stap in op de donderdag en zet de experts van het grafisch atelier in om leerlingen in kleine groepen te laten werken aan hun keuzevak. Denk aan (L)inkt: zeefdrukken op textiel, Protest & revolte: posters en vormgeving, Footprint: ecoprint, Gaming: maak je eigen avatar, Taal & zijn verhaal: Poëzie en beeld, Medialab: programmeren, Get the picture: aan de slag in onze fotostudio. Interesse? Neem contact op.


Met de hele klas in teams een thema uitwerken

Met de hele klas de diepte in om een geweldige ‘publicatie’ te maken. Ga aan de slag met dit thema en verbind populaire cultuur met het vormen van een eigen mening. Verzamelen, redigeren, interpreteren, bundelen.

  • Zine making als eindpresentatie

Serie lessen in project

Het is ook mogelijk om een groter project of thema in een serie lessen uit te voeren op het atelier.

Bijvoorbeeld:


Nieuw VMBO

Voor specifieke praktijkopleidingen kunnen leerdoelen in creatieve typografie, artwork en dessins in het grafisch atelier uitgewerkt worden.


Voor vakdocenten

Investeer in jezelf en haal het beste uit je les en je leerlingen. Of zelf toe aan een opfrisser met de hele sectie? Ook dat kan.