Programma’s

Naast de workshops en lessen op maat is er ook ruimte om aan te sluiten bij een aantal doorlopende programma’s die we zelf ontwikkeld hebben.

Peer-to-Peer Atelier

In oktober 2022 start Grafisch Atlier Hilversum (GAH) een uniek peer-to-peer atelier waarin je als leerkracht de krachten bundelt met een kunstvakexpert. Je werkt samen aan een nieuwe les voor de leerlingen op jouw school en voert deze ook echt uit.
Peer-to-Peer Atelier

Get skilled

Keuzevak moment of bijspijkeren. Stap in op de donderdag en zet de experts van het grafisch atelier in om leerlingen in kleine groepen te laten werken aan hun keuzevak. Denk aan (L)inkt: zeefdrukken op textiel, Protest & revolte: posters en vormgeving, Footprint: ecoprint, Gaming: maak je eigen avatar, Taal & zijn verhaal: Poëzie en beeld, Medialab: programmeren, Get the picture: aan de slag in onze fotostudio. Interesse? Neem contact op.

Creative Journal

Maak je eigen creative journal met deze 5 gratis online lessen voor primair onderwijs. Met deze creatieve online lessen creëer je in no time een prachtig kunstschrift boordevol eigen gemaakt werk. Je kunt vrijwel direct aan de slag, alles mag en kan en is gericht op het met andere ogen bekijken en onderzoeken van je directe omgeving. Lessen Creative Journal.

Logo Hilversum Mediawijs

Mediawijs

Mediawijsheid is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst en is daarmee een steeds belangrijkere pijler binnen het onderwijs. Op initiatief van Hilversum Mediastad slaan lokale culturele instellingen en basisscholen de handen ineen onder de naam Hilversum Mediawijs, met als doel Hilversumse kinderen de meest mediawijze kinderen van Nederland te maken. Grafisch Atelier Hilversum is een van de culturele partners die deelneemt aan het project

Laat je inspireren door eerdere activiteiten, projecten en programma’s