Samen kennis maken

Grafisch Atelier Hilversum is al jaren als culturele partner actief op verschillende scholen in Hilversum.

Wij verzorgen inspirerend cultuuronderwijs en educatieprogramma’s op maat. Op basis van de combinatie leeftijd, thema en techniek leveren wij maatwerkgerichte cultuureducatieve activiteiten en (gesubsidieerde) programma’s die aansluiten op het onderwijscurriculum, onderwijsconcept en het schoolprofiel. De vraag van de school is hierin leidend en in nauw overleg stellen wij het juiste programma op. 

Zelf maken is de kunst 

Het is belangrijk om op school of bij ons in het atelier leerlingen zelf te laten ontdekken, onderzoeken en te laten ervaren hoe je tot succes kunt komen met je eigen ideeën en ontwerpen. Grafische kunst stimuleert de creativiteit van de leerling en laat de leerlingen met veel plezier onderzoekend ontwerpen, samenwerken en experimenteren. Zelf maken is de kunst! Voor de allerjongsten soms de eerste kennismaking met de basisprincipes van vormgeving tot het ontwerpen van echt artwork voor het beroepsonderwijs. 

Werkplaats, unieke ervaringsplek

Grafisch Atelier Hilversum is één van de best en meest compleet uitgeruste grafische werkplaatsen van Nederland met een atelier van wel 1100 m2 en een Creative Image Lab in het centrum van Hilversum. Best indrukwekkend, je kunt hier namelijk terecht voor vrijwel alle grafische technieken in 5 verschillende werkplaatsen. Het is ’the place to be’ voor diepdruk, hoogdruk, vlakdruk, zeefdruk, boekdruk, digitaal large format printing en (analoge)fotografie.

Erfgoed met blik op de toekomst

De rode draad door ons educatieprogramma is het bevorderen van het gebruik van een breed scala aan traditionele en vernieuwende grafische technieken. Grafisch Atelier Hilversum herbergt een schat aan kennis over typografie, kunstwerken, vormgeving en grafisch ontwerp. De combinatie van een toegankelijk atelier met operationeel grafisch erfgoed, gekoppeld aan de expertise van het grafische vak, vormt de basis voor een unieke en gevarieerde bijdrage aan het Hilversums (en omstreken) cultureel en maatschappelijk landschap. Grafische kunst maken met het oog op morgen!