Start nieuwe cursussen en workshops

Wil je aan de slag in de leukste werkplaats van Hilversum? Er starten de komende tijd weer een aantal cursussen en workshops waar nog plek is:

LEGO LETTERPRESS

Letterpress met Lego, een unieke manier van ontwerpen en drukken. De afgelopen jaren ontwikkeld en verfijnd in Grafisch Atelier Hilversum, nu voor het eerst als 1-daagse workshop voor ontwerpers, vormgevers en andere creatieve beeldmakers.

VANUIT DE LETTER GEDACHT

Ontwerpen en drukken met houten letters. Op zondag 26 juni 2022 zijn er nog enkele plaatsen vrij. Leef je uit in de werkplaats van het Grafisch Atelier Hilversum!

CYANOTYPIE: BOTANISCHE BLAUWDRUKKEN

In deze eendaagse workshop leer je cyanotypie printen en maak je een serie schutbladen voor toekomstige projecten. Er is nog plek op zondag 15 mei en zondag 12 juni.

PRINT & PLAY

Met Print & Play maak je in drie dinsdagavonden kennis met de basis van monoprint en boekdruk/letterpress. Je start je eigen vrije beeldexperimenten en ontdekt zo de mogelijkheden van deze toegankelijke druktechnieken.

INTRODUCTIE LETTERPRESS

Je gaat aan de slag met het handmatig zetten van een tekst en het drukken van een kleine oplage. Je leert de techniek van het zetten en drukken op een proefdrukpers en daarna degelpers. 6 avonden op maandag of dinsdag van 19:30 tot 22:00 uur

HET WERKATELIER – MANTELZORG ZONDAGEN

Ken je iemand of ben jij degene die graag in het weekend de deur uit wil maar kun je niet alleen op pad? Kom dan samen met je partner, familielid, vriend-in naar het grafisch atelier om samen aan de slag te gaan. Data: zondag 10 april, 15 mei en 12 juni.

PRINT CLUB JUNIOR 7-12 JAAR

Ben jij graag creatief bezig? Tussen de 7-12 jaar? In Print Club Junior word je uitgedaagd om te onderzoeken en te experimenteren en zo je eigen drukkunst te maken. Nederlands + Engels (expat friendly), op vrijdagen van 15.30-17.30 uur.

FAMILIEATELIER

Elke laatste zondag van de maand kun een middagje mooie dingen maken met het hele gezin. Kom uit je luie stoel, leg je beeldscherm aan de kant en ga zelf aan de slag met papier, inkt en je eigen fantasie. Niet kunnen tekenen is geen excuus, je komt altijd tot een verrassend resultaat!