PRINT CLUB 7-12 JAAR

Bij Print Club van Grafisch Atelier Hilversum ga je zelf aan de slag in onze proeftuin met oneindig veel grafische mogelijkheden. Leer van echte kunstenaars, die werkzaam zijn in het GAH, de kneepjes van het vak, experimenteer met verschillende druktechnieken en ontwerp je eigen grafische prints! Een unieke kans om kennis te maken met verschillende analoge grafische technieken. 

Posters drukken met houten letters

Is je kind creatief? Kom dan in de meivakantie naar het Grafisch atelier Hilversum!

Op vrijdag 5 mei organiseert Print Club namelijk weer een vakantieworkshop.

Deze keer gaan we op lekker groot formaat drukken; we gaan 5 mei posters drukken in vrolijke kleuren! We gebruiken hierbij houten letters die we afdrukken op eenvoudige persen die geschikt zijn voor kinderen.De docent begeleidt de kinderen met de techniek, verder laten we graag de kinderen zo veel mogelijkhun eigen gang gaan.

Zo hebben de letters prachtige vormen en kunnen deze ook gebruikt worden om een beeld te maken in plaats van een woord. Er kunnen ook verschillende lagen over elkaar heen gedrukt worden.

Dat is allemaal aan de kinderen zelf! Er is genoeg materiaal en tijd om lekker te experimenteren en een vrolijke serie posters te drukken. Wie doet er mee?! 

Wanneer: Vrijdag 5 mei 13:00 – 15:30

Voor wie: kinderen van 7 t/m 12 jaar

Kosten: €20,-  per kind (ter plaatse met pin te betalen)

Waar: Grafisch Atelier Hilversum Noorderweg 96B, 1221 AB Hilversum

Opgeven: via printclub@gahilversum.nl 

Wacht niet te lang en schrijf je in voor deze activiteit! De vakantieworkshops zitten altijd snel vol. 

Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen.

Wil je vaker je eigen kunst drukken? Dan is Print Club iets voor jou! Het volgende blok (van 10 lessen) start op 12 mei. Meer info hieronder.

Ben jij graag creatief bezig?
Tussen de 7-12 jaar? Kom dan bij de Print Club!

In Print Club ga je aan de slag met een kunstenaar. Je wordt uitgedaagd te onderzoeken en te experimenteren om zo jouw eigen drukkunst te maken. Werk binnen een thema of onderwerp, pak de lego uit de kast voor legodruk, maak unieke prints met monotype, snij een beeld uit met de linosnede of ga aan de slag met de letters uit de letterzetterij. Je ontwerpen druk je af op textiel en papier, waardoor jouw ontwerp helemaal tot leven komt.

Aan het einde van deze cursus toon je je werk aan alle ouders!

Informatie via printclub@gahilversum.nl.

Schrijf je hier in!

PRINT CLUB is opgesplitst in twee blokken: herfst / winter en winter / lente. De lessen worden alleen in deze periodes gegeven. Verder hebben we ook diverse workshops in de schoolvakanties.

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor Print Club Junior of Young Artists? Voor meer informatie over het programma van Print Club kun je mailen naar printclub@gahilversum.nl. Direct inschrijven? Druk op ‘JA, dit wil ik!’

Algemene voorwaarden
Terms and conditions

De cursus gaat door met inschrijving van minimaal 8 deelnemers, maximaal 10.

Nederlands + Engels (expat friendly)
Docenten: Janneke Huijnk  en Valeria Vangelista
Op vrijdagen van 15.30-17.30 uur
9 lessen x 2 uur €195,- inclusief materiaal

Data

BLOK 1
HERFST / WINTER 2022
22, 29 september
6, 13, 20 oktober
3, 10, 17, 24 November

BLOK 2
WINTER / LENTE 2023
26 januari
2, 9, 16 februari
1, 8, 15, 22, 29 maart

Waar? Grafisch Atelier Hilversum, Noorderweg 96B te Hilversum