Logo Hilversum Mediawijs

Hilversum Mediawijs

Mediawijsheid is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst en is daarmee een steeds belangrijkere pijler binnen het onderwijs. Op initiatief van Hilversum Mediastad slaan lokale culturele instellingen en basisscholen de handen ineen onder de naam Hilversum Mediawijs, met als doel Hilversumse kinderen de meest mediawijze kinderen van Nederland te maken. Grafisch Atelier Hilversum is een van de culturele partners die deelneemt aan het project. 

Media in vrijheid

Tijdens de Dutch Media Week van 3 tot en met 10 oktober 2020 werd een nieuw lesprogramma gelanceerd rondom het thema Media in Vrijheid. In het maken van media is vrijheid immers onmisbaar. Met media wordt vrijheid bevochten, onderhouden en gevierd.

Het uitdrukken van je mening en media maken in (on)vrijheid staat centraal tijdens de feestweek waarin groepen 7 en 8 van Hilversumse basisscholen gratis kunnen deelnemen aan één of meerdere workshops. Grafisch Atelier Hilversum ontwikkelde hiervoor de workshop “Poster van de vrijheid“.


Mediacluster Hilversum is een samenwerking van: Bibliotheek Hilversum, het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid, SBK Kunstuitleen Gooi- en Eemland, Grafisch Atelier Hilversum en Filmtheater Hilversum.