Werkplaats

Grafisch Atelier Hilversum is één van de best en meest compleet uitgeruste grafische werkplaatsen van Nederland. Je kunt er terecht voor vrijwel alle grafische technieken.

Wil je je bekwamen in één of meer van deze technieken? Kijk dan bij de cursussen. Wil je zelfstandig aan de slag dan word je lid van het atelier.


Zeefdruk

In onze zeefdrukwerkplaats staan vier grote zeefdruktafels en een zeefdruktafel voor textiel / T-shirts. Er zijn diverse zeeframen voor zowel papier als textiel beschikbaar. Het grootste zeefraam is ongeveer 110x150cm.


Boekdrukkerij, Letterpress

In onze ruime boekdrukkerij staat een Heidelberg, twee trapdegels, twee handdegels en diverse proefdrukpersen met een afdrukvlak tot 60x80cm. Daarnaast hebben wij vele kasten met houten- en loden letters en clichés. Ook fotopolymeren tot A2 behoort tot de mogelijkheden.


Boekbinden

Er zijn onder andere een papierboor, twee bordscharen, twee stapelsnijders en diverse boekenpersen aanwezig.  De Vakopleiding Handboekbinden voert haar lessen uit op het atelier.


Etsen

In de etsruimte zijn drie etspersen aanwezig. Ook aquatinten behoort tot de mogelijkheden. We etsen met kopersulfaat.


Fotografie

Voor de analoge fotograaf hebben wij een ruime doka met vergroters voor kleinbeeld, 6×6 en 4×5 inch. Er zijn diverse ontwikkeldrums en spullen voor papierontwikkeling aanwezig. Ook is er een droogkast voor negatieven. De fotostudio heeft een uitgebreide uitrusting met diverse statieven, lampen en achtergrondrollen. Daarnaast hebben we een Epson flatbed scanner met negatiefhouders en een Canon large format printer met een rolbreedte van 106cm. Deze printer kan ook op losse vellen printen.

Meer over de uitrusting en prijzen.


Lithografie

In de lithografie werkplaats zijn vele stenen in diverse formaten, een steenlift, twee lithopersen, een offsetpers en een greintafel aanwezig.


Projectlokaal

We hebben een ruimte ingericht om er te kunnen werken met grote groepen. Dit kan een les voor basisschoolkinderen zijn, maar ook een brainstormsessie met je team of een creatief bedrijfsuitje. Informeer naar de mogelijkheden!


Wil je je bekwamen in één of meer van deze technieken? Kijk dan bij de cursussen. Wil je zelfstandig aan de slag dan word je lid van het atelier.


De ruimte van buiten naar binnen bekeken.

Creative Image Lab

Sinds oktober 2019 is Grafisch Atelier Hilversum ook midden in het centrum van Hilversum te vinden. In de overdekte winkelstraat aan Gooische Brink vind je het Creative Image Lab. De plek om culturele, educatie en kunstzinnige projecten te ontwikkelen.

Meer over het creative Image Lab

Blijf op de hoogte

* verplicht veld