Sarah-Alice Miles


“Afkomstig uit Nieuw Zeeland is de indruk die mijn Europese  leefomgeving (Italië en Nederland) op mij maakt een voortdurende bron van inspiratie.”

Mijn onderwerpen zijn mijn dagelijkse omgeving  o.a.: natuur, architectuur en cultuur van Europa (Italië en Nederland) en Nieuw Zeeland. Ik maak linosneden, etsen (droge naald). tekeningen en mozaïeken,

Ik kom uit Nieuw Zeeland. Daar zag ik dagelijks een adembenemende natuur om mij heen. Die prachtige natuur dringt zich aan je op. Daar ontkomen beeldend kunstenaars ook niet aan. Elke dag biedt een nieuwe mogelijkheid om je in die wereld om je heen te verdiepen en die artistiek te interpreteren en vast te leggen. En zo dragen kunstenaars bij aan het scheppen en het weergeven van een belangrijk aspect van de culturele identiteit van een land.

In Europa (Venetië en hier in Nederland ) ervaar ik een andere wereld om mij heen. Overal staan huizen en gebouwen. De architectuur levert een prachtig tijdsbeeld op. De architectuur weerspiegelt de cultuur van Italië en Nederland. De creativiteit van de bouwers, die deze huizen en gebouwen in hun tijd hebben neergezet, fascineert mij om die reden elke dag opnieuw.  Dat geldt ook  voor de creativiteit van de mensen die er in wonen en werken, nu en in het verleden. Net als in Nieuw Zeeland is voor mij de invloed van mijn leefomgeving en de kunstzinnige vertaling daarvan groot; de mate waarin dat het geval is kan de kijker terugzien in mijn werken. Het geeft een beeld van hoe ik, komende uit een andere cultuur, de creativiteit van kunstenaars en architecten hier in Europa waardeer en beleef.

Bio

Sarah-Alice Miles is geboren in Wales, opgegroeid in Nieuw-Zeeland en Italië en woont nu in Nederland met haar Nederlandse echtgenoot. Ze is een multidisciplinaire kunstenaar met meer dan 15 jaar ervaring, waaronder openbare werken en opdrachten, tentoonstellingen. Zij werkt met Textiel, Mozaïek, Pen en inkt en Grafische technieken (etsen en linosnede). Ze behaalde een master in mozaïek in Ravenna en Venetië.

Sarah-Alice Miles

www.sarahsartdiary.com

sarah.miles68@live.com

Instagram: linoceros_girl

Instagram: noblehouseminiatures