Martijn van der Blom

Mijn doel is van de werkplaats een ervaringsplek voor diverse gebruikers en bezoekers te maken.

Martijn van der Blom (1973) is beeldend kunstenaar, kunsteducator en cultuurcoach

Martijn is bijna 20 jaar verbonden met het Grafisch Atelier Hilversum. ‘Als beeldend kunstenaar/graficus en educator ben ik eigenlijk altijd bezig met de werkplaats, het archief en het erfgoed van de stichting (ik ben er ook best vaak 😉 ) Sinds ik betrokken ben geraakt bij het Atelier, heb ik mogen werken met het prachtige instrumentarium van de werkplaats. De collectie houten en loden letters, de lithostenen en het assortiment aan drukpersen is fenomenaal. 

Ben je benieuwd wat ik er allemaal mee maak? Ga naar: martijnvanderblom.com

Als kunsteducator in het GAH, maak ik lesprogramma’s voor het primair- en voortgezet onderwijs, zie: de leerlijn Hilversum mediawijs en de leerlijn drukken, creative journal). www.gahilversum.nl en www.hilversummediawijs.nl

Beeldgeletterdheid en creativiteit zijn  de kernwaarden in het programma. Grafiek leent zich bij uitstek voor de procesmatige benadering van beeld(taal).

Mijn doel is van de werkplaats een ervaringsplek voor diverse gebruikers en bezoekers te maken.

20 jaar ervaring in het grafische vak en in het Hilversumse culturele veld hebben me sinds kort gebracht tot een nieuwe taak als media-cultuurcoach. 

Wil je daar meer over weten check dan: www.gahilversum.nl/cultuurcoach

Bio

Martijn van der Blom (geboren in Delft 1973) is schilder en graficus. Na de docentenopleiding in Zwolle, gaat hij naar de kunstacademie HKA in Arnhem. Hij woont en werkt in Hilversum sinds 2002. Vanaf 2002 tot 2012 lag zijn focus vooral op het schilderen met olieverf op doek. Sinds 2012 werkt hij voornamelijk seriematig in gecombineerde grafische technieken en maakt hij veel digitale grafiek en de laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het drukken met lego al dan niet in combinatie met digitale grafiek.

Contact