Louise de Vries Lentsch

Plezier in het proces; de schoonheid zien en vinden in onverwachte resultaten en het loslaten van perfectie zijn een paar redenen waarom ik van alle soorten print technieken houd. Het haalt me uit mijn comfortzone en daagt me uit om te leren en te onderzoeken

Ik maak Grafiek, Artists’ Books en Paper-Art. Graag werk ik in diverse disciplines naast en in combinatie met elkaar. Naast de aloude grafische technieken gebruik ik nieuwe ontwikkelingen zoals polymeerdruk en polyester-litho. Omdat ik grafische kunst ingelijst achter glas vaak te statisch vind ben ik mijn werk gaan inbinden tot een boek. Voor mijn kunstwerken begraaf ik papier in de grond. Na het opgraven ziet het papier er zeer doorleefd uit met hier en daar een scheur of gat. Het is een klus om daarna met geduld het papier goed droog en ‘schoon’ te krijgen. Mijn fascinatie voor roest zorgt altijd voor nieuwe combinaties in mijn werk.

Plezier in het proces; de schoonheid zien en vinden in onverwachte resultaten en het loslaten van perfectie zijn een paar redenen waarom ik van alle soorten print technieken houd. Het haalt me uit mijn comfortzone en daagt me uit om te leren en te onderzoeken. ‘Aarden’ is mijn thema en verwijst zowel naar mijn inspiratie als naar het begraven en opgraven van papier

BIO

Nadat ze haar diploma docent handvaardigheid en textiele  werkvormen had gehaald kwam Louise ‘toevallig’ in de automatisering terecht. Daar miste ze het zelf creatief bezig zijn en ze besloot halverwege de jaren tachtig bij De Werkschuit, nu MK24, een cursus etsen te gaan volgen. Heel wat jaren heeft ze daar gebruik gemaakt van de ‘vrije’ werkplaatsavonden. Ze leerde meer technieken, ontmoette er andere grafisch kunstenaars en werd door hen geïnspireerd. Maar ze wilde meer.

Toen ze eind 1993 naar Amersfoort verhuisde wilde Louise een eigen atelier aan huis. De garage, half onder ons huis, werd ingericht als atelier en expositieruimte met eigen etspers. Ze sloot zich aan bij de KunstKijkRoute en in dat kader ging haar Atelier ’De Garage’ vanaf september 1999 elke maand een middag open voor publiek. In de loop der jaren vond een flink aantal etsen en linosneden hun weg naar liefhebbers.

Louise de Vries Lentsch is sinds 2018 lid van de LKG de Ploegh: Landelijk Kunstenaars Genootschap (LKG) de Ploegh en is lid van IAPMA: The International Association of Hand Papermakers and Paper Artists is  the world leading organisation for paper artists.

CONTACT

Louise.devrieslentsch@gmail.com

www.atelier-de-garage.nl

https://www.facebook.com/louise.devrieslentsch

https://www.instagram.com/louisedevrieslentsch/

https://www.behance.net/LouisedVL