Jannie de Groot

Haar motto: ‘Het begin van een vormgevingsproces is het verhaal van een ander’.

GRAFISCHE VORMGEVING & HANDBOEKBINDEN

Met een grote liefde voor typografie en het geschreven woord, past Jannie tekst en beeld naadloos op elkaar aan, zodat de inhoud optimaal tot z’n recht komt. Ook ontwikkelt ze logo’s, huisstijlen en websites, en werkt dan regelmatig samen met fotografen, illustratoren, tekstschrijvers en webbouwers.

Het beeldend vertalen van de inhoudelijke boodschap van haar opdrachtgever is haar uitgangspunt. Haar motto: ‘Het begin van een vormgevingsproces is het verhaal van een ander’.

Jannie is tevens werkzaam als gediplomeerd handboekbinder. Binnen de combinatie van eigentijdse vormgeving en oude bindtechnieken maakt ze boeken in kleine oplage, op maat.

Kijk voor al haar grafisch ontwerpwerk op: www.janniedegroot.nl

UITGEVERIJ BOEKBLOK

Uitgeverij Boekblok is een initiatief van Jannie, voortbouwend op Atelier Ganzenweide van Rob Koch. De uitgeverij maakt oude en nieuwe boeken beschikbaar in de vorm van losse katernen. Speciaal voor handboekbinders.

Binnen Atelier Boekblok geeft Jannie samen met Martijn van der Blom de cursus ‘Ontwerpen voor handboekbinders’ (22 avonden) en de workshop ‘Vanuit de letter gedacht’ (1 dag). Beide op het Grafisch Atelier Hilversum.

Kijk voor meer informatie: www.uitgeverijboekblok.nl

BIO

Na twee jaar School voor Fotografie en een jaar Vrije Academie vond zij in 1984 haar plek op de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten, afdeling Grafisch- en typografische vormgeving, alle drie in Den Haag.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij Studio Tint, begon zij in 1992 als zelfstandig ontwerper. Zij is gespecialiseerd in het vormgeven van tijdschriften, boeken en websites.