Elisa Calamita

In mijn werk laat ik de natuur zien.  Ik geef een impressie weer door vlekken, texturen en organische vormen te gebruiken en alleen het essentiële te pakken om dat wat ik bijzonder vind te laten zien. 

In mijn werk laat ik de natuur zien door middel van interessante composities en spannende uitvergrotingen. Ik geef een impressie weer door vlekken, texturen en organische vormen te gebruiken en alleen het essentiële te pakken om dat wat ik bijzonder vind te laten zien. Met monotypes benader ik de texturen uit de natuur met verschillende materialen, zoals de (achterkant van mijn) kwast, een paletmes, een pinpas, een dunne lat, etc. Alle materialen die mij helpen om de textuur over te brengen op het platte vlak. Ik breng de inkt aan, duw, trek en haal weer delen weg, totdat ik tevreden ben met het resultaat. Ook in mijn waterverf schilderijen werk ik door totdat de verschillende verflagen een impressie laten zien van wat ik voor mij zie. Elke keer ontstaat er een nieuwe verrassing waar ik op kan voortborduren of waar ik door geïnspireerd raak voor een nieuw werk. De kijker krijgt de ruimte om zelf invulling te geven aan het werk en kan door het beeld blijven dwalen. 

BIO

Elisa Calamita is illustrator, grafisch vormgever en kunstdocent. In 2018 studeerde Elisa af aan de studie Illustration Design op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Sindsdien werkt zij in opdracht en maakt zij autonoom werk als beeldend kunstenaar. Naast het ontwikkelen van educatieve kunstprogramma’s geeft ze kunstlessen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en workshops grafische technieken bij het Grafisch Atelier in Hilversum. In haar lessen staat het proces centraal. Door het spelen met materialen en technieken, trial and error en een goede reflectie komt het beeld tot stand. 

Contact

email: elisacalamita@hotmail.com

Website: www.elisacalamita.com