4 daagse workshop LITHOGRAFIE

Wil je weten welke onverwachte structuren je cadeau krijgt met lithografie? Wil je leren hoe je een steen slijpt, hoe je je beeld kunt maken en hoe je een steen afdrukt? Doe dan de cursus Lithografie van Aad Hekker. In vier lesdagen wijdt hij je in in de kunst van het lithograferen.

In deze korte cursus draait het allemaal om de lithosteen. Op een geschuurde steen maak je met krijt een beeld. Wanneer je vette inkt op de steen rolt, blijft de inkt alleen op het krijt zitten. Met een pers breng je het beeld over op papier. Je kan ook experimenteren met andere teken- en schildermaterialen.
Behalve drukken van lithostenen, drukken we ook van speciale lithoplaten. Deze zinkplaten worden op dezelfde manier geprepareerd als de lithostenen. De platen worden afgedrukt op de etspers. Het eindresultaat is nagenoeg gelijk.

De cursus is gericht op zelf doen. En zelf ervaren welke unieke beeldende mogelijkheden deze oude reproductietechniek je biedt. De lessen worden gegeven door Aad Hekker, al meer dan 35 jaar steendrukker, grafiekuitgever en docent.

Datum                                : Maandag 5 t/m donderdag 8 september 2022

Tijd                                      : 10.00 – 17.00 uur

Deelnemers                       : maximaal 5 en minimaal 4 personen…

Prijs                                     : € 365,- incl BTW21%  (incl. materialen)

Aanmelden kan bij paulruks@op12.nl