Creative Image Lab

Grafisch Atelier Hilversum opent in samenwerking met Beeld en Geluid een pop-up Creative Image Lab in het centrum van Hilversum. Dit tijdelijke atelier is vanaf 5 oktober te bezoeken in de Gooische Brink nr. 35. 

Ontwerpen, visueel communiceren, creatief onderzoeken, wat houdt dat in en wat kun je er mee? Hoe kun je van oude archiefbeelden een digitaal gifje maken? In het pop-up Creative Image Lab ontdek je de kracht van beeld en visuele communicatie.

Tijdens Dutch Media Week

In het openingsweekend van Dutch Media Week – op 5 en 6 oktober – zijn in het pop-up lab in de Gooische Brink gratis activiteiten zoals emoji’s drukken met Lego, #slowtweets met letterpress en gifjes met archiefmateriaal maken. Zet je verbeelding aan het werk en maak spannende combinaties van analoge en digitale technieken. Iedereen is welkom en kan zonder afspraak binnenlopen en aan de slag. 

Een plek om te ontwikkelen

Na Dutch Media Week blijft het lab open tot het eind van het jaar. Individuele bezoekers, schoolklassen en organisaties die een idee of thema op een creatieve manier willen behandelen en verwerken kunnen in het lab terecht. In één of meerdere labsessies werk je onder begeleiding van professionele ontwerpers, kunstenaars en educatiespecialisten aan creatieve uitingen. Zo maak je kennis met het ontwerpproces en ervaar je hoe visuele communicatie helpt om een verhaal te vertellen.

De eerste labsessies staan al gepland. Leerlingen van de Paulusschool gaan werken rond het thema emoties en klassen van het Roland Holst College gaan in het kader van Hilversum Smart City aan de slag met vraagstukken rondom privacy.

In de gifjes-workshop kan de bezoeker aan de slag met beelden uit het archief van Beeld en Geluid. Bewerk de beelden en maak er een uniek en persoonlijk gifje van. Zo leer je hoe je van een serie stilstaande beelden bewegend beeld kunt maken.

Krachtige samenwerking

Het Creative Image Lab is een samenwerking tussen Grafisch Atelier Hilversum en Beeld en Geluid. Door de kracht van oude en nieuwe media te bundelen ontstaat een plek waar actuele en relevante onderwerpen op innovatieve manier onderzocht kunnen worden. 

Voor meer informatie:

Grafisch Atelier Hilversum

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid