Studenten Communication & Multimedia Design bezoeken Grafisch Atelier Hilversum

Afgelopen weken is een groep eerstejaars studenten aan de opleiding Communication & Multimedia Design van de Hogeschool Utrecht op exercusie geweest naar het grafisch atelier.

Op basis van een online inspiratiesessie door GAH lid en informatiearchitect Roy Scholten kozen uiteindelijk 26 studenten ervoor om het grafisch atelier te bezoeken.

Door een rondleiding langs de verschillende werkplaatsen maakten de leerlingen kennis met de verschillende technieken die je kunt gebruiken om een ontwerp in een oplage te produceren. Van ets tot zeefdruk, van litho tot letterpress.

De koppeling met de digitale praktijk van vandaag werd gemaakt met een bezoek aan de studio van Roy Scholten. Want ongeacht het medium en zonder onderscheid te maken tussen autonome kunst en toegepast ontwerp: je schetsboek bijhouden is de basis.

Na het kijken en praten werd er ook nog nagedacht en geïnventariseerd, geschreven en getekend, ontworpen en gedrukt met Lego. Een kort maar volledig rondje ontwerpproces op basis van een eigen herinnering aan de hand van een trefwoord.