Schrijf je in: Grafiekprijs Pim Olivier 2022

Grafisch Atelier Hilversum organiseert 2de Grafiekprijs Pim Olivier

Dit jaar organiseert het Grafisch Atelier Hilversum voor de tweede keer de jaarlijkse, nationale Grafiek- prijs Pim Olivier. De grafiekprijs is een werkbeurs ter waarde van 10.000 euro voor de winnende beeldend kunstenaar, die gedurende 6 weken (in de periode september t/m december) een uniek grafisch kunstproject mag realiseren bij het Grafisch Atelier Hilversum.

In 2021 won Dieuwke Spaans de eerste Grafiekprijs Pim Olivier. Op dit moment legt zij de laatste hand aan haar project dat zij heeft gerealiseerd met de werkbeurs. Wij hopen dit binnenkort op de website te presenteren.

Met de grafiekprijs wordt een werkbeurs mogelijk gemaakt, bedoeld om een uniek grafisch kunstproject te realiseren door een beeldend kunstenaar op het Grafisch Atelier Hilversum. Gedurende 6 weken (in de periode september tot december 2022) mag de winnaar van deze prijs gebruik maken van alle faciliteiten en technische kennis van het GAH. Het grafisch kunstproject wordt afgerond met een presentatie.

Pim Olivier (1938), nu gepensioneerd, was als stadsgraficus in de jaren 60, 70 en 80 een groot charismatisch inspirator voor het Grafisch Atelier Hilversum en voor kunstenaars in de regio. Om die reden stelt de Stichting Pim Olivier deze prijs beschikbaar, in nauw overleg met de naamgever zelf. Met de prijs in Pims naam willen we de grafische kunst stimuleren en een breed scala aan klassieke en vernieuwende grafische technieken bevorderen.

Wie kan zich aanmelden?

Beeldend kunstenaars worden uitgenodigd een grafisch projectplan in te dienen vóór 23 mei 2022 (inschrijven kan vanaf 1 april). Een externe, deskundige adviescommissie beoordeelt het ingezonden werk. De adviescommissie kiest uit alle inzendingen 1 kandidaat op vrijdag 17 juni 2022. Direct hierna wordt de winnaar bekend gemaakt van de grafiekprijs. Als blijk van waardering krijgt de winnaar naast de werkbeurs een ets (herdruk) gemaakt door Pim Olivieraangeboden.

Meer informatie over de Grafiekprijs Pim Olivier kun je vinden op: www.grafiekprijspimolivier.nl