Bekendmaking winnaar Grafiekprijs Pim Olivier

Dit jaar organiseert het Grafisch Atelier Hilversum voor het eerst de jaarlijkse, nationale Grafiekprijs Pim Olivier. Vandaag maken we de winnaar bekend van de werkbeurs ter waarde van 10.000 euro, gedurende 6 weken mag de winnaar een uniek grafisch kunstproject realiseren bij het Grafisch Atelier Hilversum.

Wij zijn verheugd over het grote aantal mooie plannen die werden ingediend. De adviescommissie bestaande uit Niek Hendrix, Cathelijne Dapiran, Tamar Frank, Imke Ruigrok en Erik Fliek had de zware taak uit al die aanmeldingen de winnaar 2021 te kiezen. Het projectplan van Dieuwke is inspirerend, spannend, experimenteel en zoekt degrenzen op van wat grafiek kan zijn. De leden van de adviescommissie hebben dan ook unaniem besloten de prijsaan haar toe te kennen. We zijn erg benieuwd naar haar werkproces, onderzoek en natuurlijk naar het resultaatdat te zien zal zijn in Grafisch Atelier in Hilversum.

Met de grafiekprijs wordt een werkbeurs mogelijk gemaakt, bedoeld om een uniek grafisch kunstproject te realiseren door Dieuwke Spaans bij het Grafisch Atelier Hilversum. Gedurende 6 weken (in de periode oktober tot december 2021) mag zij gebruik maken van alle faciliteiten en technische kennis van het GAH. Het grafisch kunstproject wordt afgerond met een presentatie in het Grafisch Atelier Hilversum.

Pim Olivier (1938), nu gepensioneerd, was als stadsgraficus in de jaren 60, 70 en 80 een groot charismatisch inspirator voor het Grafisch Atelier Hilversum en voor kunstenaars in de regio. Om die reden stelt de Stichting PimOlivier deze prijs beschikbaar, in nauw overleg met de naamgever zelf. Met de prijs in Pims naam willen we degrafische kunst stimuleren en een breed scala aan klassieke en vernieuwende grafische technieken bevorderen. Als blijk van waardering krijgt de winnaar naast de werkbeurs een ets (herdruk) gemaakt door Pim Olivier aange- boden.

Meer informatie over de Grafiekprijs Pim Olivier is te vinden op: www.grafiekprijspimolivier.nl