Inschrijving Grafiekprijs Pim Olivier 2021 is gesloten

Grafisch Atelier Hilversum organiseert 1e Grafiekprijs Pim Olivier Dit jaar organiseert het Grafisch Atelier Hilversum voor het eerst de jaarlijkse, nationale Grafiekprijs Pim Olivier. De grafiekprijs is een werkbeurs ter waarde van €10.000 voor de winnende beeldend kunstenaar, die gedurende 6 weken (in de periode oktober t/m december) een uniek grafisch kunstproject mag realiseren bij het Grafisch Atelier Hilversum. 

Met de grafiekprijs wordt een werkbeurs mogelijk gemaakt, bedoeld om een uniek grafisch kunstproject te realiseren door een beeldend kunstenaar op het Grafisch Atelier Hilversum. Gedurende 6 weken (in de periode oktober tot december 2021) mag de winnaar van deze prijs gebruik maken van alle faciliteiten en technische kennis van het GAH. Het grafisch kunstproject wordt afgerond met een presentatie in het Grafisch Atelier Hilversum. 

Pim Olivier (1938), nu gepensioneerd, was als stadsgraficus in de jaren 60, 70 en 80 een groot charismatisch inspirator voor het Grafisch Atelier Hilversum en voor kunstenaars in de regio. Om die reden stelt de Stichting Pim Olivier deze prijs beschikbaar, in nauw overleg met de naamgever zelf. Met de prijs in Pims naam willen we de grafische kunst stimuleren en een breed scala aan klassieke en vernieuwende grafische technieken bevorderen. 

Wie kan zich aanmelden? Beeldend kunstenaars worden uitgenodigd een grafisch projectplan in te dienen voor 21 mei 2021. Een externe, deskundige adviescommissie beoordeelt het ingezonden werk. De adviescommissie kiest uit alle inzendingen 1 kandidaat op 14 juni 2021. Direct hierna wordt de winnaar bekend gemaakt van de grafiekprijs. Als blijk van waardering krijgt de winnaar naast de werkbeurs een ets (herdruk) gemaakt door Pim Olivier aangeboden. 

Meer informatie over de Grafiekprijs Pim Olivier is te vinden op: www.grafiekprijspimolivier.nl