Drie cultuurcoaches

Een cultuurcoach verbindt mensen met kunst en cultuur en is daarom hét aanspreekpunt voor publiek en organisaties uit het culturele veld en sectoren als welzijn, kinderopvang, onderwijs en zorginstellingen.

Drie cultuurcoaches bij Grafisch Atelier Hilversum

Grafisch Atelier Hilversum zal met de inzet van een cultuurcoach het creatief makerschap in Hilversum stimuleren. Met een cultuurcoach is het mogelijk om de (eigen) programmering te innoveren vanuit vragen uit het veld. Daarnaast wil GAH met de inzet van de cultuurcoaches een bijdrage leveren aan de professionalisering van het Hilversumse culturele veld door culturele instellingen onderling, scholen en andere partners te verbinden. Duurzaam versterken van binnen- en buitenschoolse kunsteducatie en participatie en het faciliteren van (young) professionals, kunsteducatie professionals en jong talent staan hoog op de agenda.

Twee locaties 

Grafisch Atelier Hilversum – Noorderweg 96b te Hilversum

De cultuurcoach richt zich op verbreding van doelgroepen van het GAH en professionalisering van het atelier als werkplek voor (kunst)professionals. 

Creative Image Lab – Kerkbrink 35-63 te Hilversum

Het Creative Image Lab is de locatie voor conceptvorming en uitwisseling gevestigd in hartje hilversum (winkelpassage de Gooische Brink). De cultuurcoach richt zich op samenwerking binnen het media educatie cluster en programmeert het CIL als hub voor jongeren, jong talent en (young) professionals.

Contactgegevens

Martijn van der Blom – Beeldend kunstenaar, leermeester en vakman 

Esmee Hickendorff – Kunsteducatief ontwerper, organisator en verbinder 

Gertruud Kocken – Art based events en educatie

Open desk in Creative Image Lab

De cultuurcoach koppelt jouw vraag of wens met het bestaande kunst- en cultuuraanbod en herkent kansen voor nieuwe initiatieven. (Meer hier).

Heb je een idee, vraag of voorstel? Neem contact op.

Hilversum Mediawijs

Logo Hilversum Mediawijs

Mediawijsheid is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst en is daarmee een steeds belangrijkere pijler binnen het onderwijs. Op initiatief van Hilversum Mediastad slaan lokale culturele instellingen en basisscholen de handen ineen onder de naam Hilversum Mediawijs, met als doel Hilversumse kinderen de meest mediawijze kinderen van Nederland te maken. Grafisch Atelier Hilversum is een van de culturele partners die deelneemt aan het project. 

Media in vrijheid

Tijdens de Dutch Media Week van 3 tot en met 10 oktober 2020 werd een nieuw lesprogramma gelanceerd rondom het thema Media in Vrijheid. In het maken van media is vrijheid immers onmisbaar. Met media wordt vrijheid bevochten, onderhouden en gevierd.

Het uitdrukken van je mening en media maken in (on)vrijheid staat centraal tijdens de feestweek waarin groepen 7 en 8 van Hilversumse basisscholen gratis kunnen deelnemen aan één of meerdere workshops. Grafisch Atelier Hilversum ontwikkelde hiervoor de workshop “Poster van de vrijheid“.


Mediacluster Hilversum is een samenwerking van: Bibliotheek Hilversum, het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid, SBK Kunstuitleen Gooi- en Eemland, Grafisch Atelier Hilversum en Filmtheater Hilversum.

Creative Image Lab

De ruimte van buiten naar binnen bekeken.

Sinds oktober 2019 zijn we ook midden in het centrum van Hilversum te vinden. In de overdekte winkelstraat aan Gooische Brink vind je het Creative Image Lab. De plek om culturele, educatie en kunstzinnige projecten te ontwikkelen.

Het grafisch atelier is een werkplaats voor grafische technieken. Het Creative Image Lab is een werkplaats voor ideeën.

Wat is er te doen?

Adres

Kerkstraat 63-35
1211CL Hilversum

Het Creative Image Lab is gestart tijdens de Dutch Media Week 2019, in samenwerking met Beeld en Geluid, met steun van de gemeente Hilversum en e-cp.