Memoirs of a forest bench

Een fotografische herinnering aan een verdwenen plek.

Jarenlang zag Melanie van der Linde tijdens haar vaste busreis naar het grafisch atelier dat ene bankje, daar aan de rand van Anna’s Hoeve. Op het heetste moment van een warme zomerdag maakte ze er een foto van.

De eerstvolgende keer dat ze er weer kwam was het bankje weg.

Hoe verbeeld je het verlopen van de tijd bij een plek waarvan je maar één foto hebt? Het antwoord vond Van der Linde in haar verzameling over datum fotopapier. Vijftig keer hetzelfde beeld op verschillende soorten afgeschreven papier.

Zo ontstond een serie mysterieuze beelden die elk in hun eigen imperfecties een episode uit het bestaan van het bankje in beeld brengen. De serie werd gebundeld in een zelf geproduceerde publicatie. Nu is het geheel ook als één groot werk te zien in de etalage van het Creative Image Lab in de Gooische Brink in het centrum van Hilversum.