Grafisch Atelier Hilversum dit jaar locatie voor De Popronde

De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In elke stad treden op één dag circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. 

Om 14:00 uur start de Popronde bij de Wisseloord studio’s. Hierna kan het publiek gewapend met een programmaboekje van act naar act ‘zappen’. Voor informatie over Popronde, tips en voor merchandise is er vanaf 15.00 uur de Popronde-infostand op de Groest, bij Soulkitchen of bekijk de website.

Te zien bij Grafisch Atelier Hilversum

16:00 – Ben Forte

Ben Forte is een 19-jarige rapper-songwriter uit Utrecht. Hij schrijft Nederlandstalig over liefde, geluk en zelfstrijd. Op het podium brengt hij dit solo met zijn piano en loopstation. Dit leverde hem afgelopen maanden al een finaleplek op in de Grote Prijs van Nederland en selectie voor de Popronde 2019. Afgelopen maart bracht hij zijn debuutsingle ‘Bellen’ uit, die op eigen kracht inmiddels ruim 50.000 streams heeft op Spotify. Zijn inspiratie vindt hij onder andere in artiesten als twenty-one pilots, Ed Sheeran en in de parkmuziek van de Efteling.

17:15 – The Vices

The Vices zijn eind 2018 opgestaan en speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud én tijdens Eurosonic Noorderslag. Nadat debuutsingle So It Goes met lof werd ontvangen volgde een UK tour. Met een mix van surf, rock en garage klinken ze als de liefdesbaby van The Growlers en The Strokes! Dit is te horen op debuut EP Life Grows die op 20 september uit is gekomen. Life Grows staat vol vrolijk klinkende nummers maar The Vices zijn diep gegaan voor deze EP die in het teken staat van persoonlijke groei. 

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt.

De Popronde is gratis toegankelijk.