8 juni opening Mooi Marginaal

De mooiste Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven

Op zaterdag 8 juni om 15.00 uur opent de reizende tentoonstelling Mooi Marginaal in Grafisch Atelier Hilversum. Te zien zijn de 53 mooiste Nederlandse en Vlaamse marginale drukwerken uit de periode 2012-2017. De tentoonstelling is tot en met 7 juli te zien. 

Over de expositie

Een vergelijking met de jaarlijkse bekroning van de Best Verzorgde Boeken ligt voor de hand, maar het bijzondere aspect van de marginale uitgaven ligt in de inhoudelijke keuzes van de makers (gedreven amateurs en professionals), de over het algemeen bescheiden oplagen en de niet of nauwelijks commerciële bedoelingen.

De expositie toont een breed scala aan bijzonder drukwerk dat van de niet-commerciële persen rolt en wil daarmee het vakmanschap en de aandacht die eraan besteed worden in de schijnwerpers zetten.

De selectie is gemaakt uit 187 inzendingen van drukkers uit Nederland en Vlaanderen: plano’s, boeken en boekjes, cahiers, cassettes en dozen.

Dit project wordt georganiseerd door de Stichting Laurens Janszoon Coster onder de naam Mooi Marginaal en is een 2-jaarlijks evenement. De bijbehorende catalogus met een beschrijving van alle uitverkoren inzendingen is hier te koop voor € 5,00.

U kunt de uitgaven – evenals die van de vorige edities – ook bekijken op de website www.mooimarginaal.org

Begin 2020 start de inzending voor Mooi Marginaal 7 van drukwerken vervaardigd in de periode 2018-2019. In september 2020 zal de nieuwe catalogus gepresenteerd worden.


Mooi Marginaal wordt mogelijk gemaakt door:

Stichting Drukwerk in de Marge, Pictoright, Amsterdam, The-Paper-Factory, Amsterdam , Boekbinderij van Waarden, Zaandam, Drukkerij Holland, Alphen a/d Rijn, Frederik Mullerfonds, Den Haag, De Gijselaar-Hintzenfonds, Amsterdam, Admiraal van Kinsbergenfonds, Amsterdam, Sander Pinkse Boekproductie, Amsterdam, Uitgeverij de Buitenkant, Amsterdam, Antiquariaat Hinderickx & Winderickx, Utrecht, Veilinghuis Bubb Kuyper, Haarlem, Bakkerij Goossens, Antwerpen, Stichting Handboekbinden, Den Haag, Papiergroothandel Vierhout, Den Haag en 27 privé-sponsors

Wilt u de volgende editie sponsoren?
Kijk op www.mooimarginaal.org/sponsors/ voor meer informatie.