Sacha Wendt opent ‘The Gallery’

Een nieuwe galerie speciaal voor tassen

Sinds 1 februari heeft jaarkaarthouder van het Grafisch Atelier Sacha Wendt een galerie geopend speciaal voor de Nederlandse tassendesigner.

Amsterdam is een galerie rijker. Een aanwinst! In onze galerie ligt de focus op tassen die ontworpen zijn door Nederlandse designers. Onder de naam Bags of Dutch Design, The Gallery, exposeren en bieden wij – Alkine van der Laan en Sacha Wendt- een ruim assortiment aan tassen en accessoires. The Gallery is gevestigd op een prachtige locatie in hartje Amsterdam, tussen de Haarlemmerstraat en de Brouwersgracht aan de Binnen Wieringerstraat.

dav

In The Gallery vind je een wisselend aanbod van tassen en accessoires van diverse designers. De vraag naar originele ontwerpen en ambachtelijk gemaakte tassen wordt steeds groter. Gelukkig is het aantal tassenmakers groeiende en daarmee hebben we de luxe om uit dit aanbod een afgewogen keuze te maken. Ons uitgangspunt is het evenwicht te vinden tussen vormgeving en materiaalgebruik, een kenmerk van Dutch Design. Het is niet voor niets dat Dutch Design een wereldmerk is. The Gallery speelt hierop in door tassendesigners een podium te geven.

AlkinevanderLaan theepot

Tassendesigners op dit moment in The Gallery:

Olivia Bertus. Haar tassen kenmerken zich door eenvoud in vormgeving met haar eigen bijzonder ontworpen voering. De combinatie van kleur, materiaalkeuze en patronen geven een uniek beeld van haar tassen.

Karlijn Mirck. Haar tassen zijn speels en verrassend. Ze worden gemaakt uit restmaterialen, hout, leer, vilt en nieuwe duurzame materialen.  Ze noemt ze “harde kantjes”.

Karin Pekelharing. Unieke tassen van gebruikte autogordels. Geen gebruikte autogordel is hetzelfde en daarom is geen tas gelijk. Het materiaal is grondig gereinigd en zo strak verwerkt dat het een nieuw product met chique uitstraling.

Sacha Wendt. Bedenkster van de 2D-tassenlijn. Het zijn bijzondere tassen van vilt, leer en lakleer. Het lijkt alsof de tas getekend is. Het optische bedrog zet je op het verkeerde been en geeft de tassen een vleugje humor.

Alkine van der Laan. Kleurrijke tassen in een sterke vorm, van klein naar groot. De klassieke dokterstas in een modern jasje. Met bijzondere uitstapjes, zoals de beroemde theepottas, waarin het vakmanschap van het leerbewerken goed zichtbaar is.

Tot zien in The Gallery,

Alkine van der Laan en Sacha Wendt

Wij zijn open van donderdag t/m zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Bags of Dutch Design, The Gallery. Binnen Wieringerstraat 25 hs, 1013EB Amsterdam.

dav